Αναρτήθηκε από: lina2410 | 12/12/2002

Θιβέτ – Η Πύλη της Γης

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ) 

13  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002

  

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ «ΘΙΒΕΤ – Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ταξίδι στα πέρατα της γης…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ


Της Νατάσας Πολυγένη

 

Εσωτερικές και εξωτερικές πε­ριπέτειες, πολιτική, φιλοσοφία, θρησκεία, ανακαλύψεις και περι­πλανήσεις είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το βιβλίο της Δάφνης Αλεξάνδρου «Θιβέτ -Η πύλη της Γης».

Το βιβλίο της παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση στο «Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας» από το συγγραφέα – λο­γοτέχνη Νίκο Νομικό.

Οπως αναφέρει και η ίδια η συγ­γραφέας στο βιβλίο της, ένα παιδι­κό όνειρο, μια εσωτερική ανάγκη και η αναζήτηση της αλήθειας του Θιβέτ του χθες και του σήμερα, ώθησαν τη συγγραφέα να πραγ­ματοποιήσει δύο ταξίδια.

Στη «Στέγη του Κόσμου» και στην Νταραμσάλα, στα ινδικά Ιμαλάια, όπου επισκέφθηκε το Δαλάι Λάμα, το θρησκευτικό και πρώην πολιτικό ηγέτη του τό­που. Το βιβλίο αυτό είναι ο καρ­πός αυτής της πορείας και της ανίχνευσης.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι ποιήτριες Λίνα Καράμπα και Ελενα Γκουντάρα -Σωτηράκη, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η συγγραφέας κ. Δάφνη Αλεξάνδρου.

 

Θιβετιανή μουσική και προβο­λή διαφανειών από τα Ιμαλάια και το Θιβέτ πλαισίωσαν την εκ­δήλωση.

 

 

(ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ)

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2002


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ χθες στη Λάρισα το ταξιδιωτικό μυθιστόρημα της Δάφνης Αλεξάνδρου «Θιβέτ, Η Πύλη της Γης»

 

Εσωτερικές και εξωτερικές περιπέτειες, πολιτική, θρησκεία, φιλοσοφία, ανακαλύψεις, περιπλανήσεις και εσωτερισμός είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το βιβλίο της Δάφνης Αλεξάνδρου «Θιβέτ, Η Πύλη της Γης» που παρουσιάστηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο».

Την  παρουσίαση του ταξιδιωτικού  μυθιστορήματος,  που εκπέμπει μηνύματα ελπίδας για έναν κόσμο καλύτερο, με  αγάπη και κατανόηση, έκαναν ο συγγραφέας Νικ. Νομικός και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Σκάλα» Γ. Λίταινας, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ποιήτριες Λίνα Καράμπα και Ελενα Γκουντάρα – Σωτηράκη. Κατά τη διάρκεια της πα­ρουσίασης ακούστηκε παραδοσιακή και σύγχρονη θιβετιανή μουσική, ενώ προβλήθηκαν και διαφάνειες από τα Ιμαλάια και το Θιβέτ.

Η Δάφνη Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αλε­ξάνδρεια της Αιγύπτου. Το επάγγελμα της, της αεροσυνοδού, την οδήγησε να ταξιδεύει ασταμάτητα σ’ όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκε παράλληλα με την ποίηση, την πεζο­γραφία, το χορό, τη μουσική, την ψυχολογία και τη φιλο­σοφία. Σπούδασε Ισπανική Φιλολογία και μετέφρασε γνω­στούς Έλληνες ποιητές για ισπανικά περιοδικά. Έχει ταξι­δέψει δύο φορές στο Θιβέτ και στη Νταραμσάλα (στα ινδικά Ιμαλάια) όπου επισκέφτηκε τον θρησκευτικό και πρώην πολιτικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάϊ Λάμα.

***

Οι ποιητικές μου συλλογές: «Κύκλοι», «Διαστάσεις», «Σύνολα», «Φάσμα», «Άλφα», «Λάας», «Εφτά», και «Λ όπως Λάρισα», σας περιμένουν στο http://linakaramba.blogspot.com/

Advertisements

Kατηγορίες

Αρέσει σε %d bloggers: